Kies de juiste warmteklasse

In Nederland hebben de meeste slaapkamers een gematigde temperatuur, ongeveer 17 à 18 graden Celsius in de winter. In dat geval is een Voor- Najaar dekbed (ook bekend als het All Year dekbed) een goede keuze.

Als uw slaapkamer het hele jaar door een constante temperatuur heeft, heeft u genoeg aan één dekbed. Maar als de temperatuur in uw slaapkamer gedurende de seizoenen sterk varieert, is het verstandig om een dekbed te kiezen dat past bij het seizoen.

Een optie is om te gaan voor een 4-seizoenen dekbed. Dit type dekbed bestaat uit een licht dekbed voor de warmere periode en een zwaarder dekbed voor de koelere seizoenen. Deze kunnen aan elkaar worden gekoppeld om u warm te houden in de winter.

Een interessante alternatieve optie is het Texeler MultiKeus dekbed. Hiermee kunt u dekbedden met verschillende warmteklassen aan elkaar koppelen. Zo kunt u bijvoorbeeld een hoogzomer dekbed aan een winterdekbed vastmaken, of een zomerdekbed aan een Voor- Najaar dekbed bevestigen. Voor mensen die het snel koud hebben, is het zelfs mogelijk om twee winterdekbedden te combineren. Dit geeft u de flexibiliteit om de isolatie aan te passen aan uw behoeften, in tegenstelling tot het vaste lichte en zware dekbed van een 4-seizoenen dekbed.

Zorg ervoor dat u de juiste warmteklasse kiest om comfortabel te kunnen slapen gedurende het hele jaar.

 • Wollen hoogzomerdekbed: ideaal voor de warmste zomernachten, biedt verkoeling en comfort.
  Bekijk hier.
 • Wollen zomerdekbed: licht en ademend, perfect voor de zomer.
  Ontdek meer.
 • Wollen All Year dekbed: de veelzijdige keuze voor het hele jaar door comfort.
  Vind uw match.
 • Wollen winterdekbed: voor extra warmte tijdens de koude nachten.
  Verken de opties.
 • Wollen 4-seizoenen Dekbed: combineert luchtig en warm voor aanpasbaar comfort het hele jaar door.
  Bekijk de collectie.