Centa-Star dekbedden

In 1968 werd Nord Feder GmbH & Co opgericht als dochteronderneming van Nordisk Fjerfabrik A/S uit Kopenhagen. De donzen dekbedden kwamen op de markt onder de naam Centa-Star. In 1988 fuseerde Nord Feder met de Mannheimer Bettfedernfabrik Kauffmann und Co om uiteindelijk ook als bedrijf onder de naam Centa-Star te opereren vanuit Stuttgart, de huidige standplaats van het atelier. Centa-Star is door de Duitse vakhandel meerdere malen tot leverancier van het jaar uitgeroepen. Een prachtige collectie, korte levertijden en de goede service van het atelier lagen hieraan ten grondslag. Lees hier meer over Centa-Star.

Centa-Star, nummer 1 in innovatie

Daar waar andere ateliers zich voor laten staan op hun traditie, staat Centa-Star bekend om haar toekomstvisie. Gedurende de 50 jaar van haar bestaan heeft het bedrijf dan ook verschillende patenten verworven die allemaal met het productieproces van donzen dekbedden te maken hebben. Hoe donzen dekbedden vandaag bij alle ateliers gemaakt worden, komt voor een groot deel uit de koker van Centa-Star.

Een historische foto van het Centa-Star atelier

Historie

Een ding veranderde sinds de oprichting in 1968 niet bij Centa-Star. Het atelier is haar standoord trouw gebleven (destijds onder de naam Nord Feder GmbH u. Co. KG Wohntextilien).

In de jaren 70 sliepen de mensen onder vrij zware donzen dekbedden. Centa-Star was het eerste bedrijf dat hogere percentages dons ging gebruiken. Zo maakte de Duitse consument langzaamaan kennis met het lichte slapen.

De beste specialisten uit de branche kozen en kiezen vaak voor Centa-Star om kennis op te doen en kennis te delen. De samenwerking met de vakwinkels en de innige contacten met het Hohenstein Instituut voor Textieltechnologie zorgen ervoor dat Centa-Star onverminderd voorop loopt bij innovaties.

Over de collectie

In onze collectie voeren wij drie dekbedden van Centa-Star.

Centa-Star Moments

Een prachtige donssoort (90% ganzendons met tien procent kleine veertjes) met een CottonTex tijk, een tijk die bekend staat om een hoge ventilatiecapaciteit.

Centa-Star Harmony

Een fijne CottonTEX Mako-batist met een Nm-waarde van 135. Deze tijk voelt heerlijk zacht op de huid. De batist is een heerlijk soepele tijk die zich goed naar het lichaam vormt. Al met al is de Harmony een uitstekende begeleider voor de nacht.

Centa-Star Glamour

De absolute ster van de collectie! 100% ganzendons van de hoogste kwaliteit, gevat in een zijdezachte tijk. Dit dekbed tovert uw bed met recht om in een luxe omgeving.