DaunenStep dekbedden

In 1907 opende Marius Eccel zijn dekbedatelier in het centrum van Bolzano, Zuid-Tirol. Ruim honderd jaar later is het wederom Marius Eccel, achterkleinzoon en naamgenoot van de oprichter, die aan het roer staat van dit familiebedrijf. Voor DaunenStep is traditie erg belangrijk: het is een van de weinige ateliers die hun dekbedden nog altijd geheel met de hand vervaardigt. DaunenStep is voor zover ons bekend het enige atelier dat alle dekbedden -ook de winterversies- direct stikt zonder steggen, wat de vlakken van het dekbed mooi uit laat komen. Lees hier meer over DaunenStep.

DaunenStep, het dekbed van Zuid-Tirol

De Alpentoppen van Zuid-Tirol

Het atelier van DaunenStep is gelegen in het Italiaanse gedeelte van Tirol. Hoewel zij officieel inwoners van Italië zijn, voelen de meeste Zuid-Tirolers zich nog altijd meer verbonden met het Duitse taalgebied. Naast de taal zijn ook cultuur en traditie eerder als Duits-Oostenrijks dan als typisch Italiaans te omschrijven. Geen wonder dat DaunenStep juist in deze regio gevestigd is.

Wat in 1907 begon als een klein werkplaatsje in Bolzano is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig donsatelier. Oprichter Marius Eccel betrok zijn kinderen op jonge leeftijd bij de bedrijfsvoering. Deze deden dat op hun beurt bij hun eigen kinderen en inmiddels is het ondenkbaar dat de familie ooit iets anders zal doen dan de mooiste dekbedden vervaardigen.

DaunenStep historie. De werkplaats en de winkel in vroeger tijden
Het begin van DaunenStep met links de werkplaats en rechts de winkel. Klanten konden zelf hun dekbed samenstellen. De verhouding dons/veren, de tijk en de afmetingen. Ieder dekbed was een product op maat.

Over de collectie

De dekbedden van DaunenStep worden nog met de hand gemaakt. Vroeger was dit de standaard maar met de introductie van nieuwe technieken wordt dit steeds zeldzamer. En hoewel al onze ateliers met passie en liefde werken, gaan ze daar bij DaunenStep wel erg ver in.

DaunenStep D400

Het klassieke DaunenStep dekbed. Al meer dan twintig jaar de constante factor in de collectie.

DaunenStep D600

Het meest populaire en meest verkochte dekbed van de collectie.

DaunenStep D800

De D800 is pure luxe. Het dekbed is gevuld met het beste dons (vulkracht: 220mm/30gr) waardoor het vulgewicht erg laag is. In combinatie met de edele tijk (Nm 190) behoort de D800 tot de lichtste dekbedden van onze collectie.