Traumina dekbedden

In het Duitse Renchen werkt Traumina sinds 1921 hard aan uw nachtrust. Dat heeft geresulteerd in een uitgebreide collectie aan dekbedden, hoofdkussens en matrasbeschermers van verschillende materialen. Maar of het nu om wol, zijde of dons gaat, we praten hier in alle gevallen over de mooiste producten binnen de productcategorie. De Zuid-Duitsers houden van luxe, vergewis u ervan! Lees hier meer over Traumina.

Traumina Bettwaren Manufaktur

Hoge kwaliteit bewerkstelligen en zodoende een kwalitatief hoogwaardig luxemerk worden, zo kunnen we de bedrijfsfilosofie van Traumina omschrijven. Daarom vindt u Traumina in Nederland uitsluitend in de vakhandel en bij enkele geselecteerde online aanbieders.

Historie

Vanaf 1921 stond Traumina, toen nog onder de naam Weber GmbH & Co. KG, bekend als producent van bindmateriaal. In de jaren 50 nam de vraag naar hennep en bindmateriaal sterk af, waardoor men gedwongen werd om nieuwe producten te ontwikkelen. In plaats van los touw te produceren, besloot Wilhelm Weber vanaf nu textiel te leveren aan Duitse stoffeerderijen.

Traumina atelier in Renchen
Dit is waar het allemaal begonnen is: de touwslagerij van Weber GmbH & Co. KG.

In 1959 werd de fabriek omgedoopt tot ‘Traumina Weber’. Al snel had Traumina een goede reputatie als leverancier van hoogwaardig textiel. Vanaf 1972 werd een nieuwe activiteit ontplooid, namelijk zelf dekbedden maken. Zoals bijna alle Duitse ateliers in die tijd, begon ook Traumina met de klassieke vullingen van wol en dons. Tegenwoordig biedt Traumina ook vullingen van kasjmier, zijde en bamboe.

Kwaliteitscontrole Traumina
De strenge kwaliteitscontrole van Traumina. Nog altijd wordt ieder dekbed netjes met de hand afgewerkt alvorens het Traumina label erop wordt genaaid. Kwaliteit gegarandeerd.

In 2010 werd de naam van Wilhelm Weber uit de bedrijfsnaam gehaald: Traumina Weber GmbH & Co. KG werd toen Traumina GmbH. Traumina is gevestigd in Renchen (Baden-Württemberg) en staat in heel Duitsland met name bekend om de prachtige slaapcollectie. Wij zijn dan ook trots dat wij Traumina in Nederland mogen voeren.

Over de collectie

Traumina Cube

Hongaarse ganzendons in een luxe tijk van Egyptische katoen met jacquard patroon.

Traumina Exclusive

100% dons in een zachte Duitse edelbatist: precies zoals de verwende slaper vandaag de dag wilt.

Traumina Silk de Luxe

De beste eigenschappen van micro-modal, katoen en zijde gecombineerd: licht (micro-modal), zacht (zijde) en sterk (katoen). Gevuld met 100% Siberische ganzendons.