Uw aankoop retourneren

Als u niet 100% tevreden bent over uw aankoop, kunt u wat betreft dekbedden binnen 30 dagen vanaf het moment van ontvangst van de aankoop afzien. Tijdens deze periode kunt u beoordelen of het dekbed voor u de juiste keuze is. Voor hoofdkussens en overtrekken geldt 14 dagen bedenktijd.

Gelieve eerst contact met ons op te nemen voor het retourneren. Wij dragen de kosten voor het retourneren van het dekbed/hoofdkussen indien u gebruik maakt van onderstaande retourprocedure met PostNL. U ontvangt zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen nadat u aangegeven heeft het product te retourneren, het aankoopbedrag 100% terug. Natuurlijk kunt u een bestelling plaatsen voor een dekbed dat wellicht beter aan uw wensen voldoet.

Het door u geretourneerde artikel moet indien redelijkerwijs mogelijk in de originele, onbeschadigde verpakking zitten, compleet zijn, niet gewassen, en onbeschadigd zijn. Wij vragen u de producten terug te sturen in een dichte doos (niet alleen de verpakking van het product zelf).

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.


Klant heeft dekbed omgeruild voor een betere.

Procedure bij retourneren

  1. U laat ons weten dat u de aankoop wilt retourneren. Dat kan op de volgende manieren:
  2. U ontvangt een retourlabel per e-mail. Na ontvangst plakt u deze op de doos.
  3. Geef uw retour af bij een PostNL Pakketpunt bij u in de buurt! Voor alle PostNL afleverpunten kijkt u op de website van PostNL.

PostNL logo
Tevreden klantbeoordeling na retourneren van het donzen dekbed.

Officiële tekst met betrekking tot retour zenden

“U heeft het recht om binnen een termijn van 30 dagen (bij dekbedden) of 14 dagen (bij hoofdkussens en overtrekken) zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14/30 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het door ons toegezonden modelformulier voor herroeping (PDF), maar bent hiertoe niet verplicht. Retourneren is gratis via PostNL. Uiteraard kunt u de producten ook via een andere vervoerder retourneren, dan zijn de kosten wel voor u.

Retouradres:
Elegant Woningtextiel
Langegracht 59
2312 NW Leiden

Retourformulier in PDF formaat Retourformulier in Word formaat

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.”

Gevolgen van de herroeping

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk met een ander betaalmiddel heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zo’n terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. U dient de goederen onverwijld, maar in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. Het retourneren van producten is zonder extra kosten, wanneer u bovenstaande retourprocedure volgt. Indien u op eigen initiatief iets wenst te retourneren, kunt u op eigen kosten het product terugsturen. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.