Böhmerwald dekbedden

Al 70 jaar worden er bijzonder mooie dekbedden gemaakt in het Böhmerwald. Het dons wordt in eigen bronwater gewassen alvorens ze verwerkt wordt. Niet zomaar ”Made in Germany”, maar ”Made in Bayern”! De Klassik en de Elegance zijn helaas niet in alle maten leverbaar, de Exquisit en de Premium zijn wel in alle maten verkrijgbaar. Lees hier meer over Böhmerwald.

Böhmerwald Betten, Bayerisch gut.

Het donsatelier van Böhmerwald is gevestigd in het Duitse Cham, nabij het Bohemer Woud in Beieren. Cham is van oudsher het bestuurlijke en economische centrum van een regio die verder vooral bekend is om haar prachtige natuur.

Böhmerwald beschikt over twee werkplaatsen. In Werkplaats 1 worden uitsluitend donzen dekbedden en kussens gemaakt. In Werkplaats 2 worden producten van plantenvezels (kapok, zijde) en van verschillende wolsoorten gemaakt.

Het atelier van Böhmerwald in Beieren
Oude foto van het Böhmerwald atelier, het ziet er nog nét zo uit!

Visie

Böhmerwald’s visie is samen te brengen onder drie pijlers: traditie, flexibiliteit en diversiteit. Böhmerwald investeert doorgaand in nieuwe technieken en innovatie. Echter, wanneer de traditionele methode het beste eindresultaat oplevert, wordt nog altijd met de hand gewerkt. Kwaliteit en een verfijnde afwerking zijn de leidraad in het proces.

Böhmerwald is erg flexibel wanneer de klant een speciale wens heeft. Wilt u bijvoorbeeld meer dons in uw dekbed of een afwijkende maat? Vraag het ons en wij bespreken uw wens met het atelier.

De showroom van Böhmerwald in Cham
De showroom van Böhmerwald in Cham.

Böhmerwald voert een uitgebreide collectie met diversiteit op alle vlakken. U hebt de keuze uit eendendons of ganzendons, 90 dan wel 100%. De vulkracht loopt per model gelijkmatig op en met tijken tussen de Nm100 en Nm200 voorziet Böhmerwald in de behoefte van iedere donsslaper.

Over de collectie

Böhmerwald Klassik

De naam zegt het al: het klassieke donsdekbed van Böhmerwald. Hier begon het allemaal mee.

Böhmerwald Elegance

Kandidaat om de rol van klassieker over te nemen. De Elegance sluit aan bij de wensen van de moderne donsslaper. Een net iets soepelere tijk voor meer comfort.

Böhmerwald Exquisit

De Exquisit is gevuld met ganzendons uit Beieren. Dat maakt dit dekbed tot een product van de regio.

Böhmerwald Premium

Het meest luxueuze dekbed uit het Böhmerwald. Zwitserse donsbatisten staan bekend als kwalitatief ongeëvenaard.