Kleiner Naturbettwaren

In Sebexen staat het gerenommeerde bedrijf Kleiner Naturbettwaren, dat uitblinkt in de ambachtelijke productie van natuurlijke en duurzame goederen. De regio is beroemd om het vervaardigen van kwaliteitsproducten die zowel ecologisch als esthetisch verantwoord zijn. Kleiner, een pionier in deze traditie, vervaardigt haar dekbedden uit gecertificeerd biologisch katoen en natuurlijke materialen die vrij zijn van chemische behandelingen, wat zorgt voor een optimaal comfort en warmte tijdens uw slaap.

In het atelier van Kleiner komt de toewijding aan zowel milieuverantwoordelijkheid als moderne productietechnieken samen. Dit resulteert in producten die niet alleen het milieu ontzien maar ook bijdragen aan een gezonde en bewuste levensstijl.

Leer het unieke atelier van Kleiner kennen en ervaar zelf de perfecte combinatie van traditioneel vakmanschap en hedendaagse duurzaamheid. Lees hier meer over Kleiner.

Het verhaal van Kleiner Naturbettwaren

Opgericht in 1890 door Wilhelm Heller Senior, begon Kleiner Naturbettwaren aan zijn reis. In 1950 onderging het bedrijf een belangrijke verandering toen Lisa, de kleindochter van Heller, zich bij de onderneming voegde. Door haar huwelijk met Günther Kleiner nam het bedrijf de naam Kleiner aan, waardoor het evolueerde tot Kleiner Naturbettwaren. Vanaf 1953 breidde het zijn assortiment uit van garenproductie tot dekbedden en kussens.

Kleiner’s toewijding strekt zich uit verder dan hun liefde voor natuurlijke producten; ze onderhouden sterke banden met lokale leveranciers. Hun producten gebruiken voornamelijk regionale schapenwol, behalve voor lamswollen dekbedden die gevuld zijn met Franse lamswol. Na 1985 diversifieerden ze de vulling van hun dekbedden met materialen als kapok en turf. Tegen 1990 schakelde het merk over op milieuvriendelijk katoen voor hun tijken.

Over de collectie

Kleiner combineert milieubewustzijn met moderne productiemethoden, resulterend in producten die zowel het milieu respecteren als bijdragen aan een bewuste levensstijl. Ontdek het vakmanschap en de duurzaamheid van het atelier van Kleiner voor een verkwikkende slaapervaring.

Kleiner Merino

De Kleiner Merino is het toppunt van duurzaam ondernemen.

Regionale Merinowol uit Duitsland van gecertificeerde boerderijen met een gecontroleerd biologisch veehouderijconcept. Deze vulling wordt omhuld door een perkal van 100% biologisch katoen uit gecontroleerd biologische teelt. De kers op de taart van deze kroon is de natuurlijke eigenschappen van Merinowol zoals hoge zelfreinigende kracht, aangename warmteregulatie en ademend vermogen. De Kleiner Merino is daarmee een allround en aanbevolen wollen dekbed van de hoogste klasse.

 • Warm en ademend
 • Katoen geteeld vrij van pesticiden en herbiciden
 • Uitsluitend regionale scheerwol
 • Hoge zelfreinigende kracht

Kleiner Merinolam

De Kleiner Merinolam is een bijzonder kunstwerk in de wereld van dekbedden, omdat het een zachte, jeugdige en moderne uitstraling heeft. ‘s Nachts wikkelt u zich in zeer fijne wol van Franse lammeren. De Kleiner Merinolam trotseert krachtig alle nachtelijke uitdagingen en houdt u ademend en temperatuurregulerend warm in een aangenaam droog slaapklimaat.

 • Warm en ademend
 • Katoen wordt geteeld vrij van pesticiden en herbiciden
 • Exclusief zeer fijne wol van Franse lammeren
 • Goede temperatuurregulatie
 • Hoge elasticiteit
 • Uitstekende vochtregulatie

Kleiner Kameel

De Kleiner Kameel is een licht en bijzonder knuffelbaar wollen dekbed. Het atelier Kleiner gebruikt voor de vulling uitsluitend de in het voorjaar natuurlijk uitvallende bijzonder zachte dons van jonge dieren. De fijnsatijnen hoes van 100% biologisch katoen is, zoals gebruikelijk bij atelier Kleiner, afkomstig uit gecontroleerde biologische landbouw.

 • Ademend
 • Katoen wordt geteeld vrij van pesticiden en herbiciden
 • Uitstekende vochtregulatie
 • Aangenaam warm met een laag gewicht
 • Bijzonder zacht en knuffelbaar
 • Heel goede temperatuurregulatie