Ganzendons dekbedden

Ganzen dons is buitengewoon licht en zacht, en biedt heerlijke warmte. Dit resulteert in een dekbed dat zowel licht als knus is, en tegelijkertijd een luchtig gevoel behoudt. Ontdek onze collectie met luxe dekbedden gevuld met hoogwaardig ganzendons, geschikt voor elk seizoen. Naarmate de kwaliteit van het dons toeneemt, kan het benodigde vulgewicht van het donzen dekbed verminderen. Dit komt door de hoge vulkracht van het dons, die samenwerkt met het vulgewicht om het isolatieniveau te bepalen. Lees hier meer over de voordelen van ganzendons.

Maat
  •  (99)
  •  (84)
  •  (55)
  •  (55)
  •  (106)
  •  (102)
  •  (52)
  •  (97)
  •  (79)
  •  (52)
Vulling
Merk
Vulkracht
Tijk
Prijs
Toon resultaten Preloader

Resultaat 1–12 van de 781 resultaten wordt getoond

De luxe van een ganzendons dekbed

Wol, zijde, katoen en synthetische materialen worden vaak gebruikt voor het vullen van een dekbed. Wij zijn echter van mening dat er niets fijner is dan te slapen onder een ganzendons dekbed gevuld met 90% of 100% dons. Vederlicht en heerlijk warm in de winter, maar ook goed ventilerend en vocht opnemend in de zomer: dat zijn de kenmerken die maken dat een donzen dekbed onze voorkeur geniet.

Ganzendons in de hand

Ganzendons of eendendons?

Het dons van de gans is superieur aan dat van de eend. Bij twee in grootte gelijke donsjes zal de ganzendons beter isoleren dan de eendendons. Om deze reden kiezen wij dan ook bijna altijd voor ganzendons. Echter, wanneer de kwaliteit, oftewel de vulkracht van een eendendons substantieel hoger is dan die van een ganzendons, is naar onze mening de betere eendendons te verkiezen. Omdat ganzendons een kwalitatief hoogwaardige donssoort is, zorgen wij er ook voor dat het dons in een soepele en hoogwaardige tijk gevat wordt. U heeft een kwaliteitsproduct in handen. Dat voelt u als u het vasthoudt, dat merkt u als u het in de overtrek stopt en dat ervaart u als u er ´s avonds onder slaapt.

Wat bepaalt de keuze voor 90% of 100% ganzendons?

Het klinkt wellicht tegenstrijdig, maar donzen dekbedden met een klein beetje veertjes erin voelen voor veel mensen juist meer aan als “donzen” dekbedden. De donsjes voel je namelijk niet als je het dekbed beetpakt, de veertjes daarentegen wel. Een bescheiden percentage veertjes maakt het dekbed weliswaar iets zwaarder, maar het verschil is naar onze mening niet noemenswaardig. Een modern dekbed is overigens per definitie licht. Slaapt u liever onder iets zwaarders dan raden wij aan om bijvoorbeeld een wollen dekbed te overwegen. Kan het dekbed u niet licht genoeg zijn, kies dan voor 100% dons. U bent dan wel wat duurder uit dan wanneer u voor 90% dons kiest.

Opnieuw vullen van dekbedden

In “vroeger” tijden werden dekbedden zo gemaakt dat ze bijgevuld konden worden als dat nodig was. Het dons werd uit de tijk gehaald en vergane donsjes werden eruit gefilterd. Vervolgens werd het dons gereinigd en indien nodig aangevuld. Dit opwerken van dekbedden gebeurt vandaag de dag nog zelden.

De dekbedden werden niet in compartimenten gestikt die individueel gevuld werden. Deze dekbedden hadden dan ook niet het gelijkmatige isolatievermogen zoals die van tegenwoordig. De moderne slaper is verwend. Door het gelijkmatig verdelen van dons in de vlakken houdt het dekbed op alle plaatsen even warm.

Duitsland kent een lange traditie van specialisten en speciaalzaken. Het is niet voor niets dat wij voornamelijk Duitse dekbedden voeren.