Wollen dekbed

Wollen dekbed

Uw bed ziet er mooi en strak uit met een wollen dekbed als deken. En dat niet alleen, het is ook comfortabel om onder te slapen en u zult geen klamme nachten beleven door het absorberend vermogen. Bekijk nu ons assortiment voor een dekbed dat bij u past.

Wollen dekbed op Dekbedden.nl

Als u op zoek bent naar een wollen dekbed, bent u bij Dekbedden.nl op de juiste plek. Wij hebben een breed assortiment met dekbedden die gevuld zijn met wol. Wol is zeer geschikt als vulling voor een dekbed. Wol is zacht, warmt snel op en absorbeert vocht. Al deze kwaliteiten zijn belangrijk voor een goede nachtrust. Per nacht verliest u ongeveer 0,2 liter vocht. Dit wordt opgenomen door uw matras en door uw dekbed. Om deze reden moeten beide in zekere mate absorberend zijn. Wanneer dit niet zo is zult u last hebben van een klam of nat aanvoelend bed. Wol is een materiaal dat heel goed is in het opnemen van vocht. Het vocht trekt in de wol en de wol zet het om in waterdamp, waardoor het verdampt in de lucht en het materiaal weer droogt. Doordat wol het vocht zo snel omzet, zult u dus altijd heerlijk droog kunnen slapen.

Eigenschappen wollen dekbed

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen heeft wol een hoog absorberend vermogen. Daarnaast heeft een dekbed van wol nog meer goede eigenschappen. Wol is namelijk een materiaal dat snel opwarmt en de warmte behoud, waardoor u heerlijk warm zult slapen onder een wollen dekbed. Doordat het materiaal zwaarder is dan bijvoorbeeld dons ligt het wollen dekbed ook iets zwaarder op uw lichaam. Door het gewicht sluit het dekbed zich prima om uw lichaam en zult u geen kou meer voelen die onder het dekbed kan komen. Deze dekbedden worden door het grootste deel van de mensen als fijn ervaren in met name de winter. Tot slot is wol een heerlijk zacht materiaal. Het materiaal is in het grootste deel van de gevallen afkomstig van schapen. De wol wordt afgeschoren, gereinigd en bewerkt, zodat het geschikt wordt als dekbedvulling. Wanneer het verwerkt is voelt het heerlijk zacht aan in uw nieuwe wollen dekbed!

Dekbed van wol

Wollen dekbedden zorgen aan de ene kant voor doorademing wanneer u slaapt, waardoor u droog en fris zult slapen, maar aan de andere kant geven de dekbedden heerlijke warmte in de winter. De meeste wollen dekbedden hebben warmteklasse drie en vier. Warmteklassen van dekbedden zijn ingedeeld in vier categorieën. Vier is het dunste en luchtigste dekbed en één is het dikste en warmste dekbed. Wollen dekbedden zijn goed te combineren. Wanneer u een dekbed voor het hele jaar zoekt, kunt u het beste kijken naar een vier seizoenen dekbed. Deze bestaat uit een dekbed met warmteklasse vier voor in de zomernachten, een dekbed met warmteklasse 3 voor de herfst en de lente en samen vormen de twee dekbedden een warm winterdekbed.

Onderhoud wollen dekbed

Een wollen dekbed heeft weinig onderhoud nodig. Het is voldoende om het af en toe op te schudden of even te laten luchten. Eén van de eigenschappen van wol is dat er lanoline in zit. Dit is een soort vet, dat vuil en vocht afstoot. Dit zorgt er voor dat het vocht niet in het dekbed blijft zitten, maar dit zorgt er ook voor dat het dekbed geen vuil aantrekt. De wol in het dekbed heeft eigenlijk een soort zelf reinigende functie. Hierdoor gaat het dekbed ook langer mee, want het blijft lang hygiënisch. Wol is een zeer duurzaam en natuurlijk materiaal, wat een lange levensduur heeft. Mocht u het wollen dekbed toch willen wassen, dan kunt u het dekbed beter naar een stomerij brengen zodat het chemisch gereinigd kan worden.

Een wollen dekbed is goed voor het milieu

In ons dekbeddenassortiment vindt u een aantal wollen dekbedden die gemaakt zijn van Texelse scheerwol. Dit is een duurzaam product omdat het natuurlijk is, de wol groeit snel weer aan en indirect steunt u de Nederlandse boeren. De producten zijn verkrijgbaar als enkel dekbed of als vier seizoenen dekbed. U kunt in ons brede assortiment altijd uw ideale dekbed vinden, bijvoorbeeld een dekbed dat lang meegaat, hoge kwaliteit heeft en waar u heerlijk warm onder kunt slapen.

Online een wollen dekbed kopen

Er zijn veel voordelen verbonden aan het online kopen van een wollen dekbed. Zo kunt u het dekbed kopen wanneer en waar u wilt, want u kunt onze website ook op uw telefoon openen. Daarnaast wordt het product thuisbezorgd, dus hoeft u niet met een grote verpakking over straat.

Wollen dekbedden hebben zelf ook een aantal voordelen. Zo heeft wol een enorm absorberend vermogen en is geschikt voor mensen die veel transpireren. Daarnaast is het materiaal zeer geschikt voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt, omdat het materiaal en het vet in de wol de huisstofmijt afstoten. Omdat wol het vocht makkelijk omzet en afstoot zult u nooit meer onder een klam dekbed slapen. Tenslotte is het relatief veilig materiaal bij brand omdat het verbrandingspunt bij maar liefst 600 graden Celsius ligt.

Bij Dekbedden.nl koopt u uw nieuwe wollen dekbed voor een zeer scherpe prijs. Wanneer u een wollen dekbed heeft gekozen kunt u deze eenvoudig bestellen door middel van een aantal stappen. U plaatst het product in de winkelwagen, u vult uw gegevens in en de betaling kunt u gemakkelijk via iDeal, credit card, Paypal of Afterpay doen. Vervolgens ontvangt u een orderbevestiging in uw mail met alle nodige informatie.

 

Een ogenblik geduld a.u.b.