Katoenen dekbed

Katoenen dekbed

Voor een luchtige en droge nacht kiest u voor een katoenen dekbed. Ze hebben een hoog absorberend vermogen en worden veelal gebruikt in de zomer om het koel te houden. Bekijk ons brede assortiment voor een kwalitatief goed dekbed.
  • Beste prijsgarantie!
  • Achteraf betalen mogelijk
  • Snel thuisbezorgd 

Katoenen dekbed bij Dekbedden.nl

Op Dekbedden.nl vindt u een breed assortiment aan dekbedden. Tussen de verscheidene soorten dekbedden die wij aanbieden, vindt u ook het katoenen dekbed. Katoenen dekbedden zijn dekbedden die ideaal zijn voor in de zomer door het hoge vocht absorberende vermogen. U verliest per nacht gemiddeld een kwart liter aan zweet. Dit wordt deels opgenomen door het dekbed en deels door het matras. Voor beide is het belangrijk dat ze een hoog absorptievermogen hebben om te voorkomen dat u in een vochtig of klam bed slaapt. Katoen is een natuurlijk materiaal dat verworven wordt uit de katoenplant. Dit zijn in eerste instantie vezelbollen die zacht aanvoelen. Vervolgens wordt dit verweven tot textiel, of behandeld om te gebruiken als vulling. Een mooie eigenschap van een katoenen dekbed is, dat het materiaal op hoge temperatuur gewassen kan worden. Dit is een groot voordeel voor mensen met een allergie voor huisstofmijt, of mensen met astma of andere longziektes. Doordat het materiaal gewassen kan worden, zal de huisstofmijt eenvoudig bestrijd kunnen worden.

Warmteklassen bij katoenen dekbedden

Katoenen dekbedden zijn er in verschillende diktes. Dit worden ook wel warmteklassen genoemd. De warmteklassen worden ingedeeld in vier categorieën, waarbij één het warmst is en de dekbedden richting vier steeds dunner worden. Katoenen dekbedden zijn meestal niet warmer dan warmteklasse drie. Wanneer u kiest voor een zomer dekbed, kiest u vaak voor een dekbed in warmteklasse vier. Dit is prima voor de warme, zweterige zomernachten. Dit dekbed kan gecombineerd worden met een dekbed in warmteklasse drie voor de koudere nachten. Deze twee vormen dan samen een vierseizoenen dekbed. De katoenen dekbedden die wij in ons assortiment hebben zijn zorgvuldig uitgezocht bij verschillende leveranciers. Om die reden kunnen wij u garanderen dat wij enkel dekbedden van katoen bieden die van hoge kwaliteit zijn. De stevige tijken in combinatie met de isolerende en ventilerende eigenschappen van de katoenen vulling, maken deze dekbedden zeer gewilde zomerdekbedden.

Katoenen dekbed voor de zomernachten

Een katoenen dekbed is licht en ademt goed en is hierdoor de perfecte uitkomst voor warme zomernachten. Door de pluizige luchtige vulling van het dekbed kunt u zich voorstellen dat het dekbed licht aanvoelt. Toch sluit het wel goed om het lichaam heen en heeft het de capaciteit om u in de wat frissere zomernachten warm te houden. De vulling heeft naast het grote absorptievermogen en de capaciteit om vocht goed af te voeren ook de kwaliteit dat het lekker zacht aanvoelt. Lichaamstemperatuur is een belangrijke factor voor goede slaap, het ideale dekbed zorgt ervoor dat u het niet te warm of te koud heeft gedurende de nacht. Om die reden is het verstandig om voor u een dekbed aanschaft goed te kijken naar de specificaties en naar de verschillende eigenschappen van een dekbed. Mocht een katoenen dekbed niet de kwaliteiten hebben die bij uw slaapvoorkeuren passen, dan kunt u ook kijken bij de andere dekbedden in ons assortiment.

Wasvoorschriften katoenen dekbedden

De meeste katoenen dekbedden van Dekbedden.nl zijn wasbaar én geschikt voor de droger. Het is uiteraard wel slim om dit bij uw nieuwe katoenen dekbed voor het wassen even te controleren. Een aantal dekbedden kunnen gewassen worden op 40 graden, maar andere dekbedden kunnen gewassen worden op 60 graden. Kijk vooraf dus goed welke temperatuur uw katoenen dekbed aankan, zodat het dekbed zo goed als nieuws uit de wasmachine komt. Een andere optie waarmee u uw dekbed goed kunt onderhouden, is het dekbed af en toe buiten laten luchten, of tijdens het verschonen van uw bed het dekbed even goed op te schudden. Hierdoor blijft het dekbed in vorm en blijft het fris.

Katoenen dekbed online kopen

Als u een dekbed van katoen heeft gevonden die past bij uw slaapvoorkeuren, dan kunt u rechts van de afbeelding de goede maat aanvinken. Let er bij het kiezen van een dekbed maat op dat deze in de breedte groter moet zijn dan de breedte maat van uw matras. Als u de juiste maat heeft geselecteerd, kunt u overgaan tot de bestelling. Hierbij opent u de winkelmand en klikt u op bestelling afronden. U hoeft vervolgens alleen uw adresgegevens in te vullen en te betalen via één van onze veilige betalingssystemen om uw bestelling te voltooien. Wanneer dit is gebeurd ontvangt u een orderbevestiging met de verwachte levertermijn. Wij zullen er vanaf het moment dat u besteld heeft alles aan doen om uw katoenen dekbed zo snel mogelijk thuis te bezorgen!

 

Een ogenblik geduld a.u.b.