Dekbedden

Dekbedden

Heb je een voorkeur voor een bepaald soort dekbed? Wil je een licht en luchtig of juist een zwaar en warm dekbed? In ons assortiment bieden we genoeg keus zodat je je ideale dekbed kan vinden!
 • Beste prijsgarantie!
 • Achteraf betalen mogelijk
 • Snel thuisbezorgd 

Dekbed kopen op Dekbed.nl

Dekbedden zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Om die reden is er een geschikt dekbed te vinden voor ieders persoonlijke voorkeur. Dekbedden kunnen variëren in opvulling, in warmteklasse, in formaat en in de enkele of dubbele variant. Dekbedden.nl biedt al deze verschillende soorten aan in het assortiment, om zo voor elke klant een perfecte keuze te kunnen bieden.

Dekbed vullingen

Zoals eerder is genoemd biedt Dekbedden.nl een breed assortiment van dekbedden met verschillende soorten vullingen. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur bieden wij vijf verschillende soorten dekbedvullingen aan:

 • Dons
 • Wol
 • Synthetisch
 • Katoen
 • Bamboe

Als u gekozen heeft welk type dekbedvulling uw voorkeur heeft is het ook belangrijk om een keuze te maken of u een anti-allergeen dekbed wilt kopen. Dit houdt in dat het dekbed behandeld is met probiotica tegen o.a. huisstofmijt, waardoor u minder snel een allergische reactie kan verwachten. Daarnaast zijn er ook niet behandelde dekbedden die beter geschikt zijn voor mensen met allergieën, zoals synthetische dekbedden. Andere overwegingen die u mee kan nemen in de aanschaf van een dekbed zijn de warmteklasse en uiteraard de afmetingen. Hieronder zal er worden ingegaan op de verschillende soorten dekbed vullingen.

Donzen dekbedden

Een donzen dekbed is gevuld met eendendons of ganzendons. Alle donzen dekbedden hebben een vulpercentage. Dit is het percentage dons dat een dekbed bevat. Dit kan variëren tussen de 10% en 100% dons. Het dekbed wordt lichter en warmer bij een hoger vulpercentage omdat de donsveertjes erg licht van gewicht zijn. Ondanks het lichte gewicht zorgt de dons voor een heerlijk warm gevoel. Doordat de dons los in het dekbed verwerkt is, valt de deken gemakkelijk om uw lichaam. Een donzen dekbed gaat, zolang u het goed onderhoudt, 20 tot 30 jaar mee. Voor een dekbed is dit een ontzettend lange levensduur. Daarnaast zijn donzen dekbedden ook zeer geschikt voor mensen die snel allergisch zijn.

Wollen dekbedden

Een wollen dekbed is gevuld met het natuurproduct wol. Dit is in de meeste gevallen schapenwol. Een wollen dekbed kan goed vocht opnemen en werkt daarnaast goed doorademend. Een wollen dekbed zorgt ervoor dat u lekker snel warm wordt in koude nachten en ook warm blijft. Wollen dekbedden zijn iets zwaarder dan andere soorten dekbedden. De levensduur van een wollen dekbed is 7 tot 8 jaar. U heeft weinig onderhoud aan het dekbed, het enige wat u hoeft te doen is het dekbed af en toe opschudden.

Synthetische dekbedden

Synthetische dekbedden zijn licht van gewicht en voelen luchtig aan. Doordat ze licht zijn vallen ze mooi over uw lichaam heen terwijl u slaapt. Hierdoor blijft u goed warm gedurende de nacht. Synthetische dekbedden zijn erg praktisch omdat ze gewassen kunnen worden. Het is dan ook verstandig om dit eens in de zoveel tijd te doen om uw synthetische dekbed lekker fris te houden. Een synthetisch dekbed is vooral een aanrader voor mensen met een stofallergie of dergelijke omdat het zo makkelijk wasbaar is. Een synthetisch dekbed gaat ongeveer 10 jaar mee, hierdoor ligt de prijsklasse ook iets lager ten opzichte van bijvoorbeeld een donzen dekbed.

Katoenen dekbedden

Een katoenen dekbed is gevuld met het natuurproduct katoen. Het product katoen is zwaarder dan dons of een synthetische vulling, waardoor het dekbed ook zwaarder is. Een katoenen dekbed is zeer geschikt voor mensen met een stofallergie, of voor mensen met ziektes aan de luchtwegen zoals astma of bronchitis omdat het dekbed in de wasmachine kan. Door het dekbed af en toe te wassen voorkomt u dat er huisstofmijt in uw dekbed gaat zitten. Een katoenen dekbed neemt ook vocht op, waardoor u tijdens warme nachten niet wakker wordt in een klam bed. Het dekbed gaat ongeveer 5 tot 15 jaar mee, maar dit is volledig afhankelijk van het onderhoud.

Bamboe dekbedden

bamboe dekbedden zijn gevuld met bamboe vezels. De vezels zorgen er voor dat het dekbed een verkoelende werking heeft wanneer het heet is en het dekbed een verwarmende werking heeft wanneer het koud is. Het dekbed is redelijk licht en voelt daardoor luchtig aan wanneer u eronder ligt. De bamboevezels in het dekbed zorgen er voor dat bacteriën zich niet kunnen verspreiden. Hierdoor is het dekbed geschikt voor mensen met een allergie. Bamboe dekbedden worden over het algemeen op een natuurlijke manier gefabriceerd dus mocht u kiezen voor een bamboe dekbed, draagt u indirect bij aan een beter milieu.

Anti allergische dekbedden

Deze dekbedden zijn behandeld met probiotica die huisstofmijt tegengaan. Mensen met een huisstofmijt allergie zullen erg gebaat zijn bij deze dekbedden. Daarnaast zijn de dekbedden ook geschikt voor mensen met gerelateerde stofallergieën. Een aantal donzen dekbedden zijn voorzien van een NOMITE label. Dit houdt in dat ze anti allergisch zijn. Bij andere dekbedden kan het zijn dat bij de productspecificaties is aangegeven of het dekbed anti allergisch is.

Warmteklassen dekbedden

Naast variatie in verschillende vullingen van dekbedden is er ook variatie mogelijk in verschillende warmteklassen. De warmteklassen zijn gesorteerd van 1 tot 4 waarbij 1 het warmste dekbed is. Hieronder zullen ze kort toegelicht worden.

Dekbed met warmteklasse 1

Warmteklasse 1 zijn de warmste dekbedden. Deze zijn geschikt voor koude slaapkamers of voor mensen die het snel koud hebben. Deze dekbedden zijn het dikst, ze zijn beschikbaar vanaf 8,8 cm dik en hebben daardoor ook een hoge warmte isolatie. Dit houdt in dat de warmte goed onder en in de deken blijft hangen.

Dekbed met warmteklasse 2

Dekbedden met warmteklasse 2 zijn vaak winterdekbedden. Ze zijn iets dunner dan de warmteklasse 1 dekbedden, namelijk tussen de 6,2 en 8,2 cm dik, maar wel warm genoeg en geschikt voor koude periodes. Deze dekbedden zijn ook geschikt voor mensen die het snel koud hebben, ze kunnen dan het hele jaar door gebruikt worden.

Dekbed met warmteklasse 3

Dit dekbed is geschikt voor slaapkamers met een gematigde warmte. Het dekbed is vooral geschikt bij een gemiddelde temperatuur, dus bij een niet zo hete zomer en bij een niet zo koude winter. Het dekbed is tussen de 4 en 5,7 cm dik en dus iets dunner dan het dekbed met warmteklasse 2.

Dekbed met warmteklasse 4

Dit is het dunste dekbed met een dikte van 2 tot 3,4 cm dik. Dit dekbed heeft een lage warmte isolatie, waardoor het goed ventilerend werkt en luchtig is. Deze dekbedden worden meestal gebruikt in de zomer, wanneer het warmer is in de slaapkamer.

Enkele- en 4 seizoenen dekbedden

Het verschil tussen een enkel dekbed en een 4 seizoenen dekbed is eenvoudig uit te leggen, namelijk een 4 seizoenen dekbed bestaat uit twee delen en een enkele uit één. Bij het 4 seizoenen dekbed werkt het zo dat het ene deel voor in de zomer is en het andere deel voor in de herfst en de lente. Beide delen kunnen ook aan elkaar worden vastgemaakt voor een extra warm dekbed voor in de winter. Het 4 seizoenen dekbed is dus geschikt voor elke periode van het jaar.

De afmetingen van het dekbed

Dekbedden zijn net als bedden in veel soorten en maten te verkrijgen. Bij elke maat bed hoort een geschikte maat dekbed. Het is normaal dat de breedtemaat van het dekbed groter is dan de breedtemaat van het bed. In ons assortiment vindt u eenpersoons dekbedden en tweepersoons dekbedden. 1 persoons dekbedden voor normale bedden hebben eigenlijk altijd een afmeting van 140 centimeter breed. 2 persoonsdekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende breedte maten vanaf 200 centimeter breed. Hier een overzicht van de verschillende maten dekbedden.

Eenpersoons dekbedden

 • 100 x 135 cm – Dit is geschikt voor een kinderbed met een maat van ongeveer 60 x 120 cm.
 • 120 x 150 cm – Dit is geschikt voor een kinderbed met een maat van 70 x 140/150/160 cm.
 • 140 x 200 cm – Dit is geschikt voor een eenpersoons bed van 90 x 200 cm.
 • 140 x 220 cm – Dit is geschikt voor een eenpersoonsbed van 90 x 210/220 cm.

Tweepersoons dekbedden

 • 200 x 200 cm – Dit is geschikt voor een tweepersoonsbed van 140 x 200 cm.
 • 240 x 200 cm – Dit is geschikt voor een tweepersoonsbed van 160 x 200 cm en 180 x 200 cm.
 • 200 x 220 cm – Dit is geschikt voor een tweepersoonsbed van 140 x 210/220 cm.
 • 240 x 220 cm – Dit is geschikt voor een tweepersoonsbed van 160 x 210/220 en 180 x 210/220 cm.

Zoals u kunt zien is er tal van maten en onderscheid te zien tussen 1 persoonsdekbedden en 2 persoonsdekbedden. Mocht u nog vragen hebben over ons aanbod, het kopen van een dekbed, de kwaliteit van de dekbedden en dergelijke? Dan kunt u ons telefonisch bereiken op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 of via de chat of e-mail.

 

Een ogenblik geduld a.u.b.