Dekbed formaat

Dekbed formaat

Er zijn veel verschillende formaten dekbedden beschikbaar en voor een goede nachtrust is het belangrijk dat u het juiste formaat kiest. U wilt natuurlijk dat u volledig bedekt wordt zonder dat het op de grond hangt. In ons assortiment vind u het formaat dat bij uw bed past.

Dekbed formaat keuze

Dekbedden.nl is de specialist op dekbedden gebied. U kunt hier verschillende formaten dekbedden eenvoudig online bestellen. Maar wat is de juiste formaat keuze? Er zijn verschillende gangbare formaten en afmetingen in Nederland. De afmeting van dekbedden wordt altijd weergegeven in breedte x lengte (in centimeters).

Standaard dekbed formaten

De standaard breedtematen zijn voor een eenpersoons dekbed 140cm en voor een tweepersoons dekbed is de standaard breedte 200cm of 240cm. Daarnaast zijn er ook iets minder gebruikelijke breedte maten zoals 160cm (eenpersoons) en 260cm (tweepersoons). Vuistregel is dat uw eenpersoons dekbed ongeveer 40 tot 60 cm breder is dan uw matras. Een tweepersoons dekbed dient ongeveer 60 tot 80 centimeter breder te zijn dan uw matras. Als u een formaat keuze moet maken denk dan aan de volgende richtlijnen:

Dekbed breedte
- Matrassen van 70 cm t/m 90 cm breed = 1 persoons dekbed van 140 tot 160 cm breed.
- Matrassen van 70 cm t/m 120 cm breed = 1 persoons dekbed van 160 cm breed.
- Matrassen van 140 cm breed = 2 persoons dekbed van 200 cm breed.
- Matrassen van 160 cm t/m 180 cm breed = 2 persoons dekbed van 240 cm breed.
- Matrassen vanaf 200 cm breed = 2 persoons dekbed van 260 tot 270 cm breed.

Een Eénpersoons- of tweepersoons dekbed

Voordat u ee keuze maakt voor het formaat dekbed, dient u allereerst te beslissen of u een éénpersoons of tweepersoons dekbed wilt. Wanneer u de gezelligheid en de warmte van uw partner prettig vindt, dan kiest u voor een tweepersoons dekbed. Als u rustiger slaapt onder een eenpersoons dekbed en u 's nachts niet wil strijden om een deel van het dekbed, dan kiest u voor twee eenpersoons dekbedden. U kunt dan bovendien twee verschillende dekbedden kopen die van u en uw partners wensen voldoet. Zo kunt u kiezen voor een verschillende warmteklasse omdat de een wat kouwelijker is dan de andere persoon. Op onze website kunt u tevens terecht voor 4 seizoenen dekbedden, zomerdekbedden en winterdekbedden.

Welke formaat dekbed?

Het kiezen van het juiste formaat dekbed is niet lastig. Er gelden een aantal vuistregels waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van het juiste formaat dat bij uw situatie past.

De lengte van uw dekbed: Voor de lengte van uw dekbed neemt u als uitgangspunt uw lichaamslengte. Als u daar 20cm-25 cm bij optelt dan heeft u de juiste lengte voor uw dekbed.Bent u langer dan 1.80m dan raden wij u aan om een dekbed (en dekbedovertrek) aan te schaffen dat 220 cm lang is. Bent u kleiner dan 1.80m dan is een dekbed van 200 cm voldoende.

De breedte van uw dekbed: Voor de breedte neemt u de omtrek van uw lichaam +40 centimeter. Als u een tweepersoons dekbed wilt, kies dan een dekbed dat aan weerszijden ruim over de rand van het bed valt. Bij twijfel, kunt u het beste een ruimere variant dekbed kiezen om er zeker van te zijn dat u (en uw partner) goed bedekt bent.

 

Een ogenblik geduld a.u.b.